Αντιριζικές Μεμβράνες
MULTIGUM GARDEN

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ /ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η ελαστοπλαστική ασφαλτική μεμβράνη MULTIGUM GARDEN είναι ειδική μεμβράνη κατάλληλη για τη στεγανοποίηση φυτεμένων χώρων. Ο ενισχυμένος πολυεστερικός οπλισμός, η άνω επικάλυψη από αντιριζικό πολυεστερικό φύλλο σε συνδυασμό με την προσθήκη ειδικού αντιριζικού συστατικού στη σύνθεση του μίγματος προσφέρουν

απόλυτη προστασία της στεγάνωσης από τις ρίζες.

 

ΦΥΣΙΚΕΣ – ΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ασφαλτικό μίγμα

• πολύ καλή αντοχή σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες

• καλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία

• απόλυτα υδατοστεγανό

• καλή αντοχή σε όξινες και αλκαλικές ουσίες

• αδιαπέραστο από τις ρίζες των φυτών

Πολυεστερικό ύφασμα

• πολύ καλή αντοχή στον εφελκυσμό και αντίστοιχα μεγάλη επιμήκυνση

• καλή αντοχή στο σχίσιμο

• πολύ καλή αντοχή στη στατική φόρτιση

Φιλμ πολυεστέρα

• αδιαπέραστο από τις ρίζες των φυτών

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Οι διαστάσεις των ρολών της μεμβράνης είναι 10m μήκος και 1m πλάτος (άλλες διαστάσεις είναι διαθέσιμες κατόπιν ειδικής παραγγελίας από τον πελάτη). Τα ρολά είναι τοποθετημένα σε ξύλινη παλέτα και συγκρατούνται σταθερά με τη βοήθεια σακούλας πολυαιθυλενίου η οποία συρρικνώνεται με φλόγιστρο.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια πρέπει να είναι λεία, καθαρή και στεγνή, απαλλαγμένη από σκόνες, λάδια, λιπαντικά και σαθρά υλικά

Ακολουθεί επάλειψη της επιφάνειας με ασφαλτικό βερνίκι (EXTRALAC PRIMER με κατανάλωση 0.2-0.25 kg/m² ή με ελαστομερές ασφαλτικό βερνίκι (ELASTOLAC με κατανάλωση 0.3-0.6 kg/m²) και αφήνεται να στεγνώσει τουλάχιστον για 24 h πρίν την εφαρμογή της μεμβράνης.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλτικό γαλάκτωμα EXTRACOAT με κατανάλωση 0.5-1 kg/m² ή EXTRACOAT RUBBER με κατανάλωση 0.5-1 kg/m².

 

Τοποθέτηση της ασφαλτικής μεμβράνης

Το ρολό τοποθετείται και ξετυλίγεται στην επιφάνεια που πρόκειται να εφαρμοστεί. Ευθυγραμμίζεται και ξανατυλίγεται. Κατόπιν ξετυλίγεται ενώ ταυτόχρονα θερμαίνεται η κάτω επιφάνεια της μεμβράνης και κυρίως η ασταρωμένη επιφάνεια με χρήση κατάλληλου φλογίστρου μέχρι να αρχίσει να λιώνει το φιλμ πολυαιθυλενίου ώστε να επιτυγχάνεται η συγκόλληση της μεμβράνης στο υπόστρωμα.

Η επικάλυψη των φύλων μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm κατά μήκος του ρολού και 15 cm στα άκρα του. Αφού ολοκληρωθεί η επικόλληση του ρολού, φλογίζουμε με προσοχή τις επικαλύψεις εσωτερικά και με τη χρήση σπάτουλας πιέζουμε τη μεμβράνη ώστε να επιτύχουμε σωστή συγκόλληση. Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε τα σημεία των επικαλύψεων ή άλλα ευαίσθητα σημεία (εξαεριστικά, υδρορροές, ξένα στοιχεία στο δώμα, στηθαία) χρησιμοποιούμε ασφαλτική μαστίχη MASTICGUM No 1 ή MASTICGUM Νο 2 (για οριζόντια ή κατακόρυφη επιφάνεια αντίστοιχα) και καλύπτουμε με ασφαλτικό αλουμινόχρωμα ALUCOAT για να προστατέψουμε την εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία ασφαλτική μαστίχη. Σε σύστημα πολλαπλών στρώσεων η πρώτη στρώση μπορεί να εφαρμοστεί με μερική ή ολική επικόλληση. Οι επόμενες στρώσεις απαιτούν ολική επικόλληση. Η εφαρμογή των επόμενων στρώσεων γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι επικαλύψεις τους να μην συμπίπτουν με αυτές των κάτω στρώσεων.Τεχνικά Χαρακτηριστικά →
 
Site Map
› Αρχική
› Εταιρία
› Προϊόντα
› Εφαρμογές
› Ποιότητα - Περιβάλλον
› Πρωτοποριακά Προϊόντα
› Τεχνική Υποστήριξη
› Συνεργάτες
› Τα Έργα μας
› Δημοσιεύσεις
› Site Map
› Επικοινωνία
Τα Νέα μας
› Δημοσίευση Τίτλος 1
20/06/2013
› Δημοσίευση Τίτλος 2
19/06/2013
› Δημοσίευση Τίτλος 3
18/06/2013
Επικοινωνία
16χλμ Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θήβας, Τ.Θ. 19
Βαθύ, Αυλίδος
Θήβα 32200

Τηλ.: 22620 71792 - 94
Fax: 22620 71727
E-mail: sales@bituline.gr
Social Media