• Waterproofing Technologies

  Η εταιρία αναπτύσσει και παράγει στεγανωτικές μεμβράνες και επαλειπτικά προϊόντα που προσφέρουν ποιοτική και αποτελεσματική λύση στην υγρομόνωση.


  Περισσότερα
 • Waterproofing Technologies

  Η εταιρία παράγει από το 1988 ασφαλτικές στεγανωτικές μεμβράνες, γαλακτώματα, διαλύματα και σφραγιστικά προϊόντα.


  Περισσότερα
 • Waterproofing Technologies

  Η BITULINE INDUSTRIES SA διαθέτει διεθνή παρουσία σε χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Μεσογείου, ΝΑ Ασίας και Αφρικής.


  Περισσότερα
Ασφαλτικά Βερνίκια
ELASTOLAC

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ /ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το ELASTOLAC είναι ελαστομερές ασφαλτικό βερνίκι με βάση άσφαλτο διυλιστηρίου συνθετικά ελαστικά, διαλύτες και ειδικά πρόσθετα. Είναι το κατάλληλο προιόν για τη στεγάνωση και προστασία επιφανειών, παλαιών υγρομονώσεων αλλά και σαν αστάρι για νέα συστήματα υρομόνωσης με ασφαλτικές μεμβράνες.
Η μεμβράνη που σχηματίζεται μετά την εφαρμογή και το στέγνωμα του ELASTOLAC παραμένει ελαστική με την πάροδο του χρόνου και επιδεικνύει ιδιαίτερα καλή αντοχή στις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας τις συστολοδιαστολές κλπ. Δεν προσβάλλεται από αραιά οξέα ή βάσεις και διάφορα χημικά διαβρωτικά υγρά. Δέν έχει αντοχή στα πετρελαιοειδή.

 

ΧΡΗΣΕΙΣ

Το ELASTOLAC έχει τέλεια πρόσφυση σε επιφάνειες όπως σκυρόδεμα, πέτρα, μέταλλο ή ξύλο. Είναι συμβατό με πολυουρεθάνη ενώ αντιθέτως δεν είναι συμβατό με πολυστερίνη.
Αποτελεί καλή επιλογή για στεγανοποιήσεις δωμάτων, τοιχίων, θεμελίων, για την προστασία μεταλλικών κατασκευών, για επισκευές παλιών στεγανωτικών στρώσεων και για τη συγκόλληση θερμομονωτικών υλικών.
Λειτουργεί σαν θαυμάσιο στεγανοποιητικό υλικό αλλά και σαν αστάρι για την προετοιμασία του υποστρώματος για την επικόλληση ασφαλτικών μεμβρανών.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια πρέπει να είναι ομαλή, καθαρή και στεγνή, απαλλαγμένη από σκόνες, λάδια και λιπαντικά και σαθρά υπολείμματα.

Εφαρμογή
To ELASTOLAC πρέπει να ανακατεύεται καλά πριν τη χρήση.
Το ELASTOLAC εφαρμόζεται εν ψυχρώ με χορτάρινη βούρτσα, ρολό ή πιστόλι ψεκασμού.
Για την επικόλληση ασφαλτικών μεμβρανών αρκεί η εφαρμογή μιας στρώσης. Το προιόν επιδέχεται αραίωση έως 30% με οργανικό διαλύτη. Το ελαστομερές ασφαλτικό βερνίκι πρέπει να στεγνώσει καλά (τουλάχιστον 24 ώρες) πριν την επικόλληση της ασφαλτικής μεμβράνης.
Για τη στεγανοποίηση επιφανειών απαιτείται η εφαρμογή τουλάχιστον δύο στρώσεων σταυρωτά και με την προυπόθεση ότι η πρώτη στρώση έχει πλήρως στεγνώσει. Πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία ενός στρώματος μεγάλου πάχους.
Όταν η επιφάνεια που στεγανοποιείται με ΕLASTOLAC είναι εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία συνιστάται η επάλειψή της με ασφαλτικό χρώμα αλουμινίου ALUCOAT για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του προιόντος και αποφυγή πρόωρης γήρανσης.
Ενδεικτική κατανάλωση 0.3 – 0.6 kg/m² ανάλογα με τη φύση της επιφάνειας.


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Επιτυγχάνεται με βενζίνη ,πετρέλαιο , ή άλλο κατάλληλο διαλύτη.

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Το προιόν είναι εύφλεκτο .Δεν πρέπει να εφαρμόζεται κοντά σε φλόγα (φλόγιστρα , τσιγάρα κ.λ.π.).
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το δελτίο δεδομένων ασφαλείας του προιόντος.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Διατηρείστε το προιόν σε κλειστά δοχεία σε δροσερό και καλά αεριζόμενο περιβάλον. Οι ιδιότητες του υλικού παραμένουν αναλλοίωτες για τουλάχιστον 1 έτος σε κανονικές συνθήκες αποθήκευσης.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Το προιόν διατίθεται σε δοχεία του 1 και των 19 kg.Τεχνικά Χαρακτηριστικά →
 
Site Map
› Αρχική
› Εταιρία
› Προϊόντα
› Εφαρμογές
› Ποιότητα - Περιβάλλον
› Πρωτοποριακά Προϊόντα
› Τεχνική Υποστήριξη
› Συνεργάτες
› Τα Έργα μας
› Δημοσιεύσεις
› Site Map
› Επικοινωνία
Τα Νέα μας
› Δημοσίευση Τίτλος 1
20/06/2013
› Δημοσίευση Τίτλος 2
19/06/2013
› Δημοσίευση Τίτλος 3
18/06/2013
Επικοινωνία
16χλμ Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θήβας, Τ.Θ. 19
Βαθύ, Αυλίδος
Θήβα 32200

Τηλ.: 22620 71792 - 94
Fax: 22620 71727
E-mail: sales@bituline.gr
Social Media